// Grožio meistrai panikoje!

buhalterines_paslaugos

VMI palygino jų metines pajamų deklaracijas su vietų rezervavimo platformų duomenimis ir geranoriškai pasiūlė pakoreguoti metines pajamų deklaracijas. Ir dabar jau daug šaršalo dėl “O tai ką? Jie MATO?”

Jau pernai dalinausi savo Instagram profilyje istorija, kai VMI palygino tarpininkų platformos duomenis su asmens metinėmis deklaracijomis ir leido savanoriškai papildomai priskaičiuoti mokesčius. O mokesčių ten buvo virš 50k už 3 metus. Ir ten ne grožio sritis, ten buvo nuoma

  • Apie jūsų banko sąskaitų įplaukų palyginimą su metinėm deklaracijom nemanau net kad verta kalbėti. Savaime suprantama. Bet, kad VMI tikrai pamatys, jei persivedate sau iš kokios lenkiškos, Paypal ar kitokios “nematomos” sąskaitos ir tada pasiprašys jau TOS sąskaitos išrašų – faktas.
  • Ir VMI tikrai netiki visokiomis marazminėmis mokėjimų pavedimų paskirtimis: Skola, Pavedimas, Papildymas ir pan. Nepaeis. Ypač kai sumos šalia už jūsų paslaugą ar prekę yra tokios pačios. O tų “neprekybinių” pajamų gaunate nuolatos ir iš skirtingų asmenų.
  • Dar VMI kas mėnesį gauna visų PVM sąskaitų faktūrų registrus iš visų Lietuvos įmonių. Ir jau pradėjo traukti naudą iš tų registrų.

Kaip? Ogi vėl palygina jūsų metinę pajamų deklaraciją (čia kalbant apie savarankiškai dirbančius) ir už kiek jūs prisipirkote prekių per metus. Pirkote daugiau nei pardavėte? Ajajai… Kaip čia taip? “Geranoriškai pakoreguokite savo metinę pajamų deklaraciją”. Ir dabar jau 2 mėnesius padedame žmonėms “geranoriškai uždeklaruoti” didesnes pajamas. Kodėl taip ilgai? Nes niekaip nesurandame su VMI kompromiso KIEK uždeklaruoti. Jie nori labai daug, o žmonės sako, kad tiek net neuždirbo.

Jei anksčiau VMI už tokių situacijų užkliūdavo tik patikrinimų metu, tai dabar jau pasileido savo sistemose robotukus ir pamatę tokius keistus neatitikimus pradeda patikrinimą. Žinoma prieš tai pasiūlo “geranoriškai patikslinti deklaraciją”.

Ką daryti? Dirbti baltai. Įskaičiuoti mokesčius į galutinę kainą. Nesitikėti gauti nemokamų pinigų. Tokių nėra. Visi pinigai kainuoja, tik klausimas, kada už juos susimokėsite.

 

Susipažinkite su lūžio tašku versle. Paskaičiuokime Kiek turiu parduoti, kad uždirbčiau 3000 € pelno per mėnesį?